نوشته شده توسط : فاطی

نمونه طراحی سردر (اتوکد)

نمونه طراحی سردر (اتوکد)

به دروازه‌های بزرگ و مداخل اصلی ورود به ساختمان‌ها یا محوطه‌های ویژه، سَردَر می‌گویند. در محل سردر نهادهای مهم معمولاً سازه‌های ویژه‌ای ساخته می‌شود تا تا بتوان ورودی اصلی آن را به راحتی پیدا کرد و برای همه آشکار و نمایان ساخت، که به خود این سازه‌ها نیز سردر گفته می‌شود. این سازه‌ها معمولاً نقش نمادین نیز دارند و شکل آن‌ها با موضوع فعالیت نهاد مربوطه ارتباط دارد. معمولاً برای نهادهایی مانند مسجدهای مهم، کلیساها، ساختمان‌های دولتی، وزارتخانه‌ها، دادگستری‌ها و همچنین مدارس دینی و کاروانسراها سردرهای بزرگ ساخته می‌شوند. از سردرهای مشهور در ایران سردر دانشگاه تهران، سردر باغ ملی و سردر قیصریه است.
کارل گوستاو یونگ روان‌شناس شناخته‌شده در نگره «انسان و نمادهایش» می‌گوید نمادهایی که انسان‌ها از دیدگاه نوع معماری، ساختمان نما، سردر، و تندیس‌ها می‌سازند و برپا می‌کنند، نماد از باورها و اعتقادات آن‌هاست.

سر در ورودی جزئی از نمای خارجی یک بنا میباشد که گاهی با شکل ظاهری و بیرونی بنا پیوند دارد و گاهی مجزا از نماست.سر در ورودی باید مهم ترین اطلاعات مربوط به ساختمان را در اختیار بیننده قرار دهد.به گونه ای که با اولین نگاه دارای شاخصه اصلی بنا باشد و پیام اصلی مکان را در بر داشته باشد.

طراحی سردر هم مثل معماری دیگر قسمت های یک ساختمان اهمیت دارد و حتی اگر بخواهید منزل تان را در نگاه اول، جذاب معرفی کنید، اهمیت آن از بسیاری از بخش های دیگر هم فراتر خواهد رفت. یک سردر زیبا به شما خوش آمد می گوید و به سادگی نشان می دهد که با چه نوع فضایی رو به رو خواهید شد. در بسیاری از ساختمان ها، طراحی سردر به عنوان بخشی از نما صورت می گیرد و در نتیجه، خصوصیاتی که در طراحی نما به کار رفته در طراحی ورودی نیز به چشم می خورد. گاهی اوقات هم پیش می آید که شما می خواهید فضای ساده ورودی منزل تان را با طراحی و اجرای یک سردر، زیباتر جلوه دهید. در هر صورت، وجود سردر می تواند یک اتفاق مهم در طراحی فضای خارجی منزل باشد و به ساختمان شما هویت بدهد.

 

 

 

 

 

دانلود با لینک مستقیم



:: برچسب‌ها: طراحی , نمونه , اتوکد , سردر ,
:: بازدید از این مطلب : 83
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : یک شنبه 2 ارديبهشت 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فاطی

پلان ساختمان مسکونی

پلان ساختمان مسکونی

ساختِمان یا بنا، سازه‌ای است که برای سکونت و به عنوان سرپناه یا برای کار ساخته می‌شود که محیط را به دو بخش بیرون و درون تقسیم می‌کند. ساختمان‌هایی که از نظر بلندا از اندازه مشخصی بلندتر باشند ساختمان‌های بلندمرتبه گفته می‌شود. در ایران ساختمان بلندمرتبه طبق مصوبه سال ۱۳۷۷ شورای عالی شهرسازی و معماری به ساختمان‌های بالاتر از شش طبقه گفته می‌شود.ساختمان‌های بسیار بلند نیز اصطلاحاً آسمان‌خراش یا برج نامیده می‌شوند.به ساختمان‌های بزرگ و باارزش قدیمی بیشتر عِمارَت گفته می‌شود.

در معنای کلی هر سازه‌ای را می‌توان ساختمان نامید، در اینجا منظور از ساختمان بناهای ساخته شده با مصالح بنایی (آهن، سیمان، گچ، آجر و ...) می‌باشد.
اصولاً ساختمان را از لحاظ مصالح مصرفی و نوع کاربرد آن می‌توان به دو دسته تقسیم نمود.

ساختمان‌های بتنی
ساختمانی است که برای اسکلت اصلی آن از بتن آرمه (سیمان، شن، ماسه و فولاد به صورت میلگرد ساده یا آجدار) استفاده شده باشد.
در این نوع ساختمان، سقفها به وسیله تاوه (دال)های بتنی پوشیده می‌شود، یا از سقف‌های تیرچه بلوک یا سایر سقف‌های پیش ساخته استفاده می‌شود.
برای ساخت دیوارهای جدا کننده (پارتیشن‌ها) ممکن است از انواع آجر مانند سفال تیغه‌ای، آجر ماشینی سوراخ دار، آجر معمولی فشاری، فوم استاندارد ضد حریق، تیغه گچی یا چوب استفاده شود.
همچنین ممکن است از دیوارهای بتن آرمه هم استفاده شود که در این صورت نوع این دیوارها دیوار برشی می‌باشد.
در این نوع ساختمان برای ساخت شاه تیرها و ستون‌ها از بتن آرمه (بتن مسلح) استفاده می‌شود.ساختمان های بتونی استحکام زیادی در برابر حوادث طبیعی دارند.
ساختمان‌های فلزی
در این نوع ساختمان‌ها برای ساختن ستون‌ها و پل‌ها از پروفیل‌های فولادی استفاده می‌شود.
در ایران معمولاً برای ساختن ستون‌ها از تیر آهن‌های {\displaystyle I} I دوبل یا بال پهن‌های تکی استفاده می‌نمایند.
برای اتصالات از نبشی-تسمه و برا س ل سیب ی زیر ستون‌ها از صفحه فولادی (بیس پلیت) استفاده می‌شود و معمولاً دو قطعه را به وسیله جوش به هم متصل می‌نمایند (استفاده از پرچ یا پیچ و مهره نیز متداول است).
در این نوع ساختمان برای مقابله با زلزله از باد بندهای فلزی استفاده می شود.

 

 

 

 

 

دانلود با لینک مستقیم



:: برچسب‌ها: مسکونی , پلان , ساختمان ,
:: بازدید از این مطلب : 75
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : یک شنبه 2 ارديبهشت 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فاطی

دانلود اتوکد کامل شیراز

دانلود اتوکد کامل شیراز

این فایل شامل سه فایل اتوکد که شامل : 1- بلوک های شهری    2-کاربری های شهری (طرح تفصیلی شیراز)     3-منطقه بندی  که سه فایل مجزا می باشد.

 

معرفی شهر شیراز:

شیراز یکی از شهرهای بزرگ ایران و مرکز استان فارس است. جمعیت شیراز در سال ۱۳۹۵ خورشیدی بالغ بر ۱٬۷۱۲٬۷۴۵ تن بوده که این رقم با احتساب جمعیت ساکن در حومهٔ شهر به ۱٬۸۶۹٬۰۰۱ تن می‌رسد.
شیراز در بخش مرکزی استان فارس، در ارتفاع ۱۴۸۶ متری از سطح دریا و در منطقهٔ کوهستانی زاگرس واقع شده و آب و هوای معتدلی دارد. این شهر از سمت غرب به کوه دراک، از سمت شمال به کوه‌های بمو، سبزپوشان، چهل‌مقام و باباکوهی (از رشته کوه‌های زاگرس) محدود شده‌است.
شیراز پس از تبریز (در سال ۱۲۸۷) و تهران (در سال ۱۲۸۹) سومین شهر ایران است که در سال ۱۲۹۶ خورشیدی، نهاد شهرداری در آن تأسیس گردید. شهرداری شیراز به ۱۱ منطقهٔ مستقل شهری تقسیم شده و جمعاً مساحتی بالغ بر ۲۴۰ کیلومتر مربع را شامل می‌شود.
نام شیراز در کتاب‌ها و اسناد تاریخی، تحت نام‌های مختلفی نظیر «تیرازیس»، «شیرازیس» و «شیراز» به ثبت رسیده‌است. محل اولیهٔ این شهر در محل قلعهٔ ابونصر بوده‌است. شیراز در دوران بنی‌امیه به محل فعلی منتقل می‌شود و به بهای نابودی اصطخر – پایتخت قدیمی فارس – رونق می‌گیرد. این شهر در دوران صفاریان، بوییان و زندیان پایتخت ایران بوده‌است.
شیراز از دیرباز به واسطهٔ مرکزیت نسبی‌اش در منطقهٔ زاگرس جنوبی و واقع‌شدن در یک منطقهٔ به نسبت حاصل‌خیز، محلی طبیعی برای مبادلات محلی کالا بین کشاورزان، یکجانشینان و عشایر بوده‌است. همچنین این شهر در مسیر راه‌های تجاری داخل ایران به بنادر جنوب مانند بندر بوشهر قرار گرفته‌است.
شیراز به سبب جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی، مذهبی و طبیعی فراوان، همواره گردشگران بسیاری را به سوی خود فرا می‌خواند. سید علی خامنه‌ای -رهبر ایران- لقب سومین حرم اهل بیت در ایران را به این شهر نسبت داد.

 

 

 

 

 

دانلود با لینک مستقیم



:: برچسب‌ها: دانلود , شیراز , کامل , اتوکد ,
:: بازدید از این مطلب : 80
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : یک شنبه 2 ارديبهشت 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فاطی

طرح 5 آماده سازی و تفکیک زمین (شهر شیراز)

طرح 5 آماده سازی و تفکیک زمین (شهر شیراز)

‌به این ترتیب از تفکیک به منظور انتقال قطعات تفکیک شده به صورت مفروز (جداجدا)، صدور سند مالکیت مفروزی با ابطال سند اولیه و تنظیم تقسیم نامه استفاده می‌شود. ‌تمامی امور مربوط به تفکیک در اداره ثبت انجام می‌شود و بعد از آن صورت‌مجلس تفکیکی تنظیم می‌شود

این پروژه شامل موارد زیر می باشد:

  1. وضع موجود محدوده مورد مطالعه همراه با توضیحات
  2. جهت باد غالب در ایران، استان فارس،شیراز و محدوده مورد مطالعه همراه با توضیخات و طرح تری دی
  3. وضعیت اقلیمی شهر شیراز همراه با جدول و نمودار طی سال های 1385 تا 1395 که شامل (بارندگی، دمای هوا و رطوبت نسبی می باشد)
  4. چهار نقشه توپوگرافی محدوده مورد مطالعه و جهت شیب که بصورت درصد بندی 0 تا 15 درجه و توپوگرافی 1595 تا 1615 می باشد.
  5. ارائه جهت گیری بنا باتوجه به عوامل اقلیمی همراه با میزات تابش افتاب در ساعات مختلف بر روی بنا
  6. پوشش گیاهی محدوده مورد مطالعه همراه با تصاویر و مشخصات درختان در 500 متری محدوده
  7. نقشه همجواری بصورت بلافصل و فراگیری و تاثیر آن بر محدوده مورد مطالعه
  8. ارائه ماتریس سازگاری در 8 بخش مختلف و مقایسه آنها
  9. سلسه مراتب دسترسی بصورت تفکیک شده در دو نقشه
  10. و... که شامل 30 فایل کامل و جامع می باشد.

پروژه طرح 5 آماده سازی و تفکیک زمین (نمونه موردی شهر شیراز)

تفکیک چیست :

در اصطلاح ثبتی قانون تفکیک اراضی عبارتست از تقسیم یک قطعه بزرگتر(غیر منقول)به قطعات کوچکتر.قانون تفکیک اراضی با داشتن مالک واحد یا چند مالک قابل تفکیک است.همچنین در قانون تفکیک اراضی با رضایت و در حالت تفاهم مالکان مشاع انجام میپذیرد.

تهیه مقرراتی برای انجام اقدامات عمرانی از قبیل قطعه بندی و تفکیک اراضی، خیابان کشی – ایجاد باغ و ساختمان-ایجاد کارگاه و کارخانه و همچنین تهیه مقررات مربوط به حفظ بهداشت عمومی مخصوص به شهر با توجه به نقشه عمرانی شهر.

 

 

 

 

دانلود با لینک مستقیم



:: برچسب‌ها: تفکیک زمین , طرح5 , شهر شیراز , آماده سازی ,
:: بازدید از این مطلب : 82
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 2 ارديبهشت 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فاطی

پاور پوینت آرام سازی ترافیک در مناطق مسکونی

گسترش وسایل نقلیه و تمایل شدید انسانها به استفاده از این وسایل رفاهی متعاقبا باعث گسترش رفت وآمدهای خودرویی و بالا رفتن حجم ترافیک شد. در چنین شرایطی تامین امنیت انسانهای پیاده ، دوچرخه سوار یا سواره به مهمترین مساله تبدیل میشود. به خصوص در شرایطی که رانندگان بی توجه زیادی وجود دارند که میتوانند با همین وسایل رفاهی موجبات جرح یا حتی فوت انسانهای دیگر به خصوص کودکان را فراهم کنند. به همین دلیل استراتژیهای گوناگونی برای آرام سازی ترافیک تدوین گردید که در همین سایت به برخی از آنها پرداخته شده است. در ادامه تاریخچه مختصری از "آرام سازی ترافیک" ارائه میشود: این مبحث در اروپا از اواخر دهه 60 میلادی با حرکتی بسیار آهسته آغاز شد. شهروندان ناراضی در هلند برخی خیابانهای مسکونی را در مقابل رفت و آمد خودروها مسدود کردند. این حرکت به طراحی خیابانهایی با عنوان "خیابانهای آهسته در اروپا " در اواخر دهه 70 انجامید. حداکثر سرعت در این گونه خیابانها بین 20 تا 30 مایل بر ساعت بود. برنامه آرام سازی ترافیک با وضع قوانینی برای اتوبانهای داخل شهری در برخی شهرهای آلمان و دانمارک در دهه 80 میلادی ادامه پیدا کرد. در همین دوران طرحهایی برای اصلاح راههای شریانی داخل شهری در آلمان و فرانسه اجرا شدند. در آمریکا مطالعاتی در این زمینه در دهه 60 و 70 در مناطقی مثل Berkeley, CA, Seattle, WA و Eugene صورت گرفت. اولین تحقیقات ملی و رسمی بر روی آرام سازی در حدود دهه 80 تکمیل شد. این تحقیق نتیجه مطالعه و پرس و جو در مورد نیازهای مردم در مناطق مسکونی در ارتباط با رفت و آمد وسایل نقلیه بود. همچنین تحقیقاتی در ارتباط با سرعتکاهها و نتایج استفاده از آنها و موارد قانونی مرتبط صورت گرفت. تقریبا 20 سال بعد با در دست بودن نتایج اعمال برخی قوانین، اداره کل بزرگراههای آمریکا, تحقیقات دیگری را در سال 1998 آغاز کرد که به گزارشی از مجمع مهندسین ترافیک به نام “Traffic Calming: State of the Practice” توسط Reid Ewing منتهی شد. در مقایسه با تحقیقات دهه 80 این تحقیق به آرام سازی در اندازه ای بزرگتر از مناطق مسکونی, ابزار آرام سازی پیشرفته تر در مقایسه با سرعتکاهها و نیز مسائل قانونی و سیاسی گسترده تر نسبت به آن زمان می پردازد.

 

 

 

 

دانلود با لینک مستقیم



:: برچسب‌ها: آرام سازی , مسکونی , پاورپوینت , ترافیک , مناطق ,
:: بازدید از این مطلب : 73
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : یک شنبه 2 ارديبهشت 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فاطی

پروژه حریم و محدوده شهر (طرح 2)

پروژه حریم و محدوده شهر (طرح 2)

در "قانون تعاریف محدوده و حریم شهر، روستا و شهرک و نحوه تعیین آنها"، محدوده شهر به شکل زیر تعریف شده است:
ماده 1 - محدوده شهر عبارت است از حد کالبدی موجود شهر و توسعه آتی در دوره طرح جامع و تا تهیه طرح مذکور در طرح هادی شهر که ضوابط و مقررات شهر سازی در آن لازم‌الاجراء می باشد.شهرداریها علاوه بر اجرای طرحهای عمرانی از جمله احداث و توسعه معابر و تأمین خدمات شهری و تأسیسات زیربنایی در چارچوب وظایف قانونی خود کنترل و نظارت بر احداث هرگونه ساختمان و تأسیسات و سایر اقدامات مربوط به توسعه و عمران در داخل محدوده شهر را نیز به عهده دارند

شهرداري‌ها علاوه بر اجراي طرح‌هاي عمراني از جمله احداث و توسعه معابر و تأمين خدمات شهري و تأسيسات زيربنائي در چارچوب وظايف قانوني خود كنترل و نظارت بر احداث هر گونه ساختمان و تأسيسات و ساير اقدامات مربوط به توسعه و عمران در داخل محدوده شهر را نيز به عهده دارند.

ماده 2 حريم شهر عبارت است از قسمتي از اراضي بلافصل پيرامون محدوده شهر كه نظارت و كنترل شهرداري در آن ضرورت دارد و از مرز تقسيمات كشوري شهرستان و بخش مربوط تجاوز ننمايد.

به منظور حفظ اراضي لازم و مناسب براي توسعه موزون شهرها با رعايت اولويت حفظ اراضي كشاورزي، باغات و جنگل‌ها، هر گونه استفاده براي احداث ساختمان و تأسيسات در داخل حريم شهر تنها در چارچوب ضوابط و مقررات مصوب طرح‌هاي جامع و هادي امكان پذير خواهد بود.

نظارت بر احداث هر گونه ساختمان و تأسيسات كه به موجب طرح‌ها و ضوابط مصوب در داخل حريم شهر مجاز شناخته شده و حفاظت از حريم به استثناي شهرك‌هاي صنعتي (كه در هر حال از محدوده قانوني و حريم شهرها و قانون شهرداري‌ها مستثني مي‌باشند) به عهده شهرداري مربوط مي‌باشد، هر گونه ساخت و ساز غيرمجاز در اين حريم تخلف محسوب و با متخلفين طبق مقررات رفتار خواهد شد.

ماده 3 محدوده روستا عبارت است از محدوده‌اي شامل بافت موجود روستا و گسترش آتي آن در دوره طرح هادي روستائي كه با رعايت مصوبات طرح‌هاي بالا دست تهيه و به تصويب مرجع قانوني مربوط مي‌رسد. دهياري‌ها كنترل و نظارت بر احداث هر گونه ساخت و ساز در داخل محدوده را عهده‌دار خواهند بود. پروژه حریم و محدوده شهر (طرح 2)

تبصره 1 روستاهايي كه در حريم شهرها واقع مي‌شوند مطابق طرح‌ هادي روستايي داراي محدوده و حريم مستقل بوده و شهرداري شهر مجاور حق دخالت در ساخت و ساز و ساير امور روستا را ندارد.

تبصره 2 روستاهائي كه به موجب طرح‌هاي مصوب جامع و هادي در داخل حريم شهرها واقع شوند در صورت رسيدن به شرايط شهر شدن، شهر مستقل شناخته نشده و به صورت منفصل به عنوان يك ناحيه يا منطقه از نواحي يا مناطق شهر اصلي تلقي و اداره خواهند بود و براي آنها در قالب طرح‌هاي جامع و تفصيلي ضوابط و مقررات ويژه متضمن امكان استمرار فعاليت‌هاي روستائي تهيه و ملاك عمل قرار خواهد گرفت. پروژه حریم و محدوده شهر (طرح 2)

در همين راستا حريم شهر عبارت است از قسمتي از اراضي بلافصل پيرامون محدوده شهركه نظارت و كنترل شهرداري در آن ضرورت دارد و از مرز تقسيمات كشوري شهرستان و بخشمربوط تجاوز ننمايد.

به منظور حفظ اراضي لازم و مناسب براي توسعه موزون شهرهابا رعايت اولويت حفظ اراضي كشاورزي ، باغات و جنگلها ، هر گونه استفاده براي احداثساختمان و تأسيسات در داخل حريم شهر تنها در چارچوب ضوابط و مقررات مصوب طرحهايجامع و هادي امكان‌پذير خواهد بود

نظارت بر احداث هر گونه ساختمان و تأسيسات كه به موجب طرحها و ضوابط مصوب درداخل حريم شهر مجاز شناخته شده و حفاظت از حريم به استثناي شهرك‌هاي صنعتي كه درهر حال از محدوده قانوني و حريم شهرها و قانون شهرداريها مستثني است به عهدةشهرداري مربوط مي‌باشد ، هر گونه ساخت و ساز غير مجاز در اين حريم تخلف محسوب و بامتخلفين طبق مقررات رفتار خواهد شد

 

 

 

 

 

 

دانلود با لینک مستقیم



:: برچسب‌ها: طرح2 , پروژه , شهر , حریم , محدوده ,
:: بازدید از این مطلب : 81
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : یک شنبه 2 ارديبهشت 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فاطی

کارگاه طرح 2(محله ها، شاخص ها و شعاع دسترسی) شهر قزوین

کارگاه طرح 2(محله ها، شاخص ها و شعاع دسترسی)شهر قزوین

همسایگی یا محله به اجتماع ساکن و متمرکز در یک منطقه یا محله کوچک در داخل یک مکان بزرگتر مانند شهر، شهرک، حومه شهر یا منطقه روستایی گفته می‌شود. همسایگان اغلب گروه‌هایی اجتماعی هستند که دارای تعاملالت چهره به چهره و روزمره هستند. محققان بر روی یک تعریف دقیق از همسایگی توافق ندارند اما یک تعریف اولیه می‌تواند این باشد که: « همسایگی از نظر فضایی، به عنوان یک حوزه جغرافیایی خاص در نظر گرفته می‌شود و از نظر عملکردی هم، عبارت است از مجموعه‌ای از شبکه‌های اجتماعی. همسایگی فضایی واحد است که در آن برخورد و تعامل چهره به چهره اجتماعی رخ می‌دهد. این تعامل‌ها تنظیمات شخصی و موقعیت‌هایی هستند که ساکنان محله از آنها به عنوان ارزشهای مشترک، معاشرت در جوانی و حفظ مؤثر کنترل اجتماعی یاد می‌کنند.»در انگلیسی قدیمی کلمه  "neighbourhood"  با عنوان  neahdæl  به کار می‌رفته است.

کاوشها و اسناد نشان می‌دهد که در بسیاری از شهرهای باستانی سراسر جهان، محلات وجود داشته‌اند اسناد تاریخی روشن همسایگی زندگی همسایگی را در دوران‌های تاریخی پیش از صنعتی شدن و جوامع غیر غربی تأیید می‌کند.همسایگی یا محلات به طور معمول ماحصل تعامل اجتماعی میان افراد نزدیک به یکدیگر است؛ بنابراین، همسایگی را می‌توان یک واحد اجتماعی بزرگتر از خانوار در نظر گرفت که به صورت مستقیم تحت کنترل دولت یا حاکمیت نیست. در برخی از جوامع شهری پیش از صنعتی شدن، سنت‌های اساسی شهرداری مانند حمایت اجتماعی، قوانین و مقررات تولد و ازدواج، تمیز کردن و نگهداری محله به صورت غیررسمی توسط همسایگان و نه مسئولان شهری صورت می‌گرفت است. این الگو در شهرهای اسلامی مشاهده شده است.

همسایگی (محلات) دارای چندین مزیت به عنوان مناطق واحد برای تجزیه و تحلیل سیاست و همچنین به عنوان یک عرصه اجتماعی در عمل هستند

کارگاه طرح 2(محله ها، شاخص ها و شعاع دسترسی)شهر قزوین

قزوین به دلیل قرار گرفتن در گلوگاه ارتباطی استان‌های شمالی و غربی کشور، نزدیکی به تهران، دارا بودن چندین شهر صنعتی (شهر صنعتی لیا و البرز) و نیز برخورداری از چندین دانشگاه از جمله دانشگاه‌های بین‌المللی امام خمینی، علوم پزشکی و آزاد اسلامی و شماری دانشگاه غیردولتی از موقعیت خوبی برخوردار است.

قزوین به علت دارا بودن ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار باغستان کهن در اطراف شهر و وجود بوستان ۱٬۴۰۰ هکتاری باراجین در سال ۱۳۹۲ از سوی معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور به عنوان شهر پاک ایران انتخاب شد

کارگاه طرح 2(محله ها، شاخص ها و شعاع دسترسی)شهر قزوین

 

 

 

دانلود فایل با لینک مستقیم



:: برچسب‌ها: شعاع دسترسی , محله ها , کارگاه طرح2 , شاخص ها , شهر قزوین ,
:: بازدید از این مطلب : 73
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : یک شنبه 2 ارديبهشت 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فاطی

کارگاه طرح 2(تهیه نقشه کاربری و عرصه و اعیان)عفیف آباد

کارگاه طرح 2(تهیه نقشه کاربری و عرصه و اعیان)عفیف آباد

ﻣﻨﻈﻮﺭ ﺍﺯ ﻋﺮﺻﻪ، ﺯﻣﻴﻦ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻣﻨﻈﻮﺭ ﺍﺯ ﺍﻋﻴﺎﻥ، ﺳﺎﺧﺘﻤﺎﻥ می ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ ﺩﺍﺭﺍی ﻛﺎﺭﺑﺮی ﻫﺎی ﻣﺴﻜﻮنی، ﺍﺩﺍﺭی، ﺗﺠﺎﺭی ﻭ... می ﺑﺎﺷﺪ.به طور کلی می توان گفت منظور از مساحت عرصه مساحت کل زمینی است که مستحدثات، ابنیه و ساختمان در آن قرار دارد و منظور از مساحت اعیان مساحت خود مستحدثات و ابنیه است که در زمین واقع شده است.بنابراین ﺩﺭ ﺻﻮﺭتی ﻛﻪ ﻣﻠﻚ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﺷﺸﺪﺍﻧﮓ ﺧﺮﻳﺪﺍﺭی ﺷﺪﻩ ﺑﺎﺷﺪ ﻣﺸﺘﻤﻞ ﺑﺮﻋﺮﺻﻪ ﻭ ﺍﻋﻴﺎﻥ می ﺑﺎﺷﺪ ﻭ ﺩﺭ ﻣﻮﺍﺭﺩ ﺧﺎﺹ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺍﺭﺍضی ﻣﻮﻗﻮﻓﻪ ﻭ ﻧﻴﺰ ﺍﻣﻼ‌ﻙ ﺧﺎﺹ ﻛﻪ ﺻﺮﻓﺎً ﻋﺮﺻﻪ ﻭ ﻳﺎ ﺍﻋﻴﺎﻥ ﺍﺳﺖ ، ﺑﺎﻳﺪ ﻣﻮﺭﺩ ﺧﺮﻳﺪﺍﺭی ﻣﺸﺨﺺ ﺷﻮﺩ ﻛﻪ ﻋﺮﺻﻪ ﺍﺳﺖ ﻳﺎ ﺍﻋﻴﺎنی.

شهر شیراز به دلیل موقعیت ویژه جغرافیایی به عنوان یک مرکز اقامتی، تفریحی ، تجاری ، توریستی نه تنها در جنوب کشور بلکه در کشورهای حاشیه خلیج فارس شناخته شده و با توجه به وجود مراکز درمانی متعدد، در طول سال با حجم بالایی از مسافران و توریست مواجه است. به این دلیل در سالهای اخیر شاهد رشد قابل توجه مجتمع های تجاری در شهر بوده ایم. محله عفیف آباد با سابقه شکل گیری 4 الی 5 دهه که اسم و شکل گیری آن متاثر از باغ تاریخی عفیف آباد(گلشن) است تا چندی پیش به عنوان یکی از محله های آرام و سبز در شیراز شناخته شده بود، اما همراه با رشد شهر و گسترش شهرنشینی این منطقه به صورت یک منطقه بزرگ مسکونی،تجاری تغییر شکل داد. خیابان عفیف آباد شیراز عملکرد یک خیابان جمع و پخش کننده در بافت شهری را دارد. عرض مقطع این خیابان در وضعیت فعلی به طور متوسط نزدیک به 34 متر همراه با پیاده راه های نسبتاً عریض حدوداً 8 متری در دو طرف است. این مسیر دارای دو خط عبور یک طرفه خودرو می باشد . قرارگیری دو مجتمع تجاری بنام های ستاره وحافظ و اخیراً یک مجموعه برزگ دیگر بنام سعدی، یک بیمارستان، چندین آموزشگاه مختلف و تعداد زیادی واحد خرده فروشی و تجاری در این خیابان باعث ازدحام ترافیک موتوری در بیشتر ساعات شبانه روز در امتداد این خیابان گردیده؛در پشت بدنه خیابان بیشترین کاربری مربوط به محلات مسکونی است. امروزه فضاهای باز عمومی مورد توجه بسیاری از سیاست گذاران شهری قرار گرفته است.

 

 

 

 

دانلود با لینک مستقیم



:: برچسب‌ها: عرصه و اعیان , عفیف آباد , طرح2 , کارگاه , کاربری , تهیه نقشه ,
:: بازدید از این مطلب : 83
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : یک شنبه 2 ارديبهشت 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فاطی

پاور پوینت GIS و ساماندهی شهری

پاور پوینت GIS و ساماندهی شهری 

قرائت واژه ساماندهی در زمینه مداخلات شهری دارای تفاسیر متفاوت و گاه متناقض است. از این رو کاربرد این واژه در عناوین طرح های شهری با برداشت های متفاوتی، در حوزه نظری و اجرایی همراه شده است. کاربرد وسیع واژه ساماندهی در عناوین طرح های شهری از یک سو و قلمداد شدن این واژه به عنوان واژه ای تخصصی از سوی دیگر، ضرورت تبیین قرائت صحیح از این واژه را مشخص می کند. در همین راستا مقاله حاضر حوزه واژگان، اصطلاحات و تعاریف تخصصی و حوزه تجارب موجود در این زمینه را مورد ارزیابی قرار داده است.
واژگان، اصطلاحات تخصصی و تعاریف آنها، نقشی مبنایی در انتقال مفاهیم، پیشبرد و گسترش علوم دارد. در زبان فارسی، واژه "ساماندهی"، دارای تعریف مشخصی در زمینه مداخلات شهری نیست. با ارزیابی زبان های مطرح غیر بومی (انگلیسی، فرانسه، ایتالیایی) در زمینه مذکور، معادل واژه "ساماندهی" تنها در زبان فرانسه موجود است. با وجود واژه معادل در زبان فرانسه، تجربیات مداخلات شهری این کشور نیز، عملاً با برداشت های متفاوت و گاه متناقض همراه شده است.
ساماندهی در عرصه قوانین و مقررات داخلی به صورت یک عنوان مطرح شده است و منظور از آن، بهبود وضع موجود در جهت ارتقای شرایط مناسب زندگی در محدوده های شهری و روستایی است. طرح های ساماندهی شهری در عرصه تجارب داخلی و خارجی اصول مشخصی را ملاک عمل قرار نداده و گستره مداخلات با عنوان ساماندهی از رویکردهای یکسانی برخوردار نبوده است. به دیگر سخن واژه "ساماندهی" در طرح¬های شهری نه تنها یک اصطلاح کاربردی، بلکه فقط عنوانی خنثی بوده که هیچ گونه چارچوب علمی‌ـ اجرایی را در زمینه مداخلات شهری نیز تبیین نمی نماید. کاربرد این واژه به تنهایی رویکردی تخصصی را تبیین ننموده و در صورت استفاده، بایستی با واژگان و اصطلاحات تخصصی در زمینه مداخلات شهری همراه شود.

 

 

 

دانلود با لینک مستقیم



:: برچسب‌ها: ساماندهی , GIS , پاورپوینت , شهری ,
:: بازدید از این مطلب : 82
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : یک شنبه 2 ارديبهشت 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فاطی

اتوکد طرح تفصیلی منطقه 10 اصفهان

استان اصفهان

اتوکد طرح تفصیلی منطقه 10 اصفهان

اِصفَهان شهری تاریخی در مرکز ایران است. این شهر مرکز استان اصفهان و نیز مرکز شهرستان اصفهان است.

اصفهان، سومین شهر پهناور و سومین شهر پرجمعیت ایران پس از تهران و مشهد است.

تاریخچه

در طول تاریخ به آسانی نمی‌توان رد شهر اصفهان را به‌طور پیوسته دنبال نمود. هر چند اصفهان در مرکز فلات ایران قرار داشت.

به علت آن که در دوران پیش از اسلام گرانیگاه شاهنشاهی‌های هخامنشی تا ساسانی، قلمرو غربی این شاهنشاهی‌ها و به ویژه میان‌رودان بود

این شهر در کانون توجه این دودمان‌ها قرار نداشت. در طول تاریخ تا دوران اسلامی می‌توان در محل فعلی شهر اصفهان

ردپای شهرهای مختلفی تحت نام‌های مختلف، محل‌های مختلف و حتی مردمان متفاوتی را پی‌گیری نمود

جیِ باستانی

بنای اصفهان را به طهمورث، سومین پادشاه از سلسله پیشدادیان نسبت داده‌اند.

اصفهان در تاریخ قدیم با نامِ گی در پارس علیا معرفی گردیده

و نیز از آن، تحتِ عنوانِ گابای یا تابای نیز نام برده شده‌است.

این شهر محلِ تقاطعِ راه‌های عمده و اقامتگاهِ سلطنتی پادشاهانِ هخامنشی نیز بوده‌است.

استرابون جغرافی‌دان یونانی، از اصفهان به عنوانِ مرکز کشور ایران نام برده‌است.

یهودیه

زمانی که کورش بزرگ بابِل را گرفت و یهودیان با ریشه عربی
عراق امروز را از اسارتِ نبوکدنصر شاه بابل نجات داد، شماری از یهودیان به فلسطین بازگشتند
و شماری دیگر از آن‌ها به اصفهان آمدند و در این منطقه که به دارالیهود و یایهودیه'نامگذاری شد، اسکان یافتند.
این منطقه در کنار منطقهٔ جی یاگیبود که بعدها این دو منطقه به یکدیگر متصل شد و شهر اصفهان را ایجاد کرد.
ابن فقیه همدانی تاریخدان ایرانی قرن دهم میلادی می‌نویسد:
 
وقتی یهودیان از اورشلیم مهاجرت کردند و از نبوکدنصر فرار کردند، با خود مقداری از خاک و آب اورشلیم را بردند.
آن‌ها در هیچ جا ساکن نشدند بدون اینکه قبل از آن خاک و آب آن را مورد آزمایش قرار دهند.
آن‌ها اینکار را ادامه دادند تا به شهر اصفهان رسیدند. اتوکد طرح تفصیلی منطقه 10 اصفهان
در آنجا استراحت کردند و خاک و آب آن را آزمایش کردند و آن را مشابه اورشلیم یافتند.
وقتی آنجا ساکن شدند شروع به کاشتن در زمین کردند و فرزندان و نوادگان خود را به دنیا آوردند و امروزه نام این منطقه یهودیه است.
 
در فروشگاه ایرانیان شهرساز مطالب رشته های معماری، عمران، شهرسازی و دیگر رشته ها پرداخته شده که دانشجویان می توانند از آن ها استفاده کنند.
 
 
 
 
 
 
 


:: برچسب‌ها: منطقه 10 , اتوکد , اصفهان , طرح تفصیلی ,
:: بازدید از این مطلب : 79
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 2 ارديبهشت 1397 | نظرات ()